Your Total
Tyre Supplier

Login aanvragen

Maxxis Premitra Snow WP6 scoort in ANWB winterbandentest

Maxxis banden scoort wederom! De PREMITRA SNOW WP6 presteert in de ANWB Winterbandentest 2022/2023 op 3 sterren niveau. In 2020 werd de WP6 al door ADAC beoordeeld met ‘sterk aanbevolen’. Eerder behaalde de PREMITRA ALL-SEASON AP3 twee jaar op rij goede resultaten in de Auto Bild all-season tests. In de categorie zomerbanden boekte Maxxis recent ook diverse successen. Zo scoorde de VICTRA SPORT 5 (VS5) onlangs de titel ‘goede allrounder’ in de Auto Express test. Maxxis bewijst keer op keer de ultieme mix te zijn van betrouwbare prestaties en betaalbaarheid.

Goed tot zeer goede prestaties op droog en nat wegdek.

De ANWB heeft voor de winterbandentest 2022 / 2023 een selectie van 16 banden in de maat 185/65 R15T gemaakt. Dit is een gangbare maat onder auto’s uit de kleine middenklasse, de testauto was een VW Polo. Alle banden zijn op zes belangrijke disciplines getest: droog wegdek, nat wegdek, sneeuw, ijs, verbruik en slijtvastheid.

De WP6 heeft een goede stuurprecisie op droog wegdek en een bovengemiddelde weerstand tegen aquaplaning, daarmee scoort deze winterband van Maxxis 4 sterren op droog en nat wegdek. Op sneeuw, ijs, verbruik en slijtvastheid presteert de WP6 op 3 sterren niveau. Daarmee is het eindoordeel van de PREMITRA SNOW WP6 eveneens 3-sterren. Deze score betekent ‘voldoende en aan te raden’.

Groot assortiment betaalbare banden

Naast de goede beoordeling van de PREMITRA SNOW WP6 behaalt Maxxis in de categorie all-season en zomerbanden ook goede testresultaten. Auto Bild testte twee jaar op rij de PREMITRA ALL-SEASON AP3. In de ‘all-season banden pre-test’ behaalde deze all-season band van Maxxis de kortste remweg op droge wegen en bevond zich in de bovenste helft van de natte remresultaten. Dit resulteerde in een indrukwekkende 4e plaats. In de ‘All-Season volledige bandentest’ verdedigde de AP3 zijn titel als winnaar van de remtest op droog wegdek, won de rechtlijnige aquaplaningtest en toonde indrukwekkende prestaties op het gebied van rijgedrag en geluid op sneeuw. DE PREMITRA ALL-SEASON AP3 is direct beschikbaar in meer dan 110 maten, lopend van 14 t/m 20 inch.

De Maxxis VICTRA SPORT 5 (VS5) voor personenwagens en SUV’s staat bekend als premium zomerband die uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid biedt. In de Auto Express test eerder dit jaar finishte de VS5 als ‘goede all rounder’. In 2019 kwam deze band zelfs als testwinnaar uit de bus in de EVO tyre test. DE VICTRA SPORT 5 – VS5 is voorradig in meer dan 70 maten, lopend van 17 t/m 24 inch.

Het lijkt ons duidelijk dat we in Cooper een mooie match hebben gevonden: Off road rijden is een leuke en veelzijdige hobby, maar het moet ook veilig zijn.

De PREMITRA SNOW WP6 is voorradig in meer dan 60 maten, lopend van 14 t/m 29 inch.

Bron: ANWB Winterbandentest 2022 / 2023.