Laatste nieuws

18 september 2019

Nieuw in het assortiment: Cooper® Discoverer All Season

Nieuw in het Cooper assortiment: Cooper® Discoverer All Season voor personenwagens en SUV’s

Cooper Tire Europe heeft een band ontwikkeld die het hele jaar door betrouwbare grip biedt onder alle weersomstandigheden, in alle seizoenen. Ontworpen in Europa, specifiek voor de Europese wegen.

De Cooper® Discoverer All Season is uitgevoerd met het erkende three-peak mountain snowflake (3PMSF) symbool. Het profiel biedt optimale grip binnen een brede temperatuurreeks door toepassing van de meest recente all season silica- en harstechniek.

De band is erkend met een B-label voor grip op nat. Het water wordt effectief afgevoerd door de laterale 3D lamellen en groeven in het profiel. De in elkaar overlopende centrale rib draagt bij aan het vermijden van aquaplaning en het behoud van stuurreactie. De optimale loopvlakvolgorde vermindert het geluid bij contact met de weg (tot 71dB) en de verfijnde constructie zorgt voor een stille en comfortabele reis onder alle omstandigheden.

Deze nieuwe band heeft een lange levensduur. Door de geavanceerde constructie met duurzame rubbersamenstelling, slijt het profiel van de Discoverer All Season gelijkmatig af. Uit onafhankelijke testen is gebleken dat de levensduur van dit profiel 20 procent hoger ligt dan van andere gevestigde merken. Deze test is in 2018 uitgevoerd door PT & A in de UK, waar de Discoverer All Season is vergeleken met vergelijkbare banden van toonaangevende Europese bandenfabrikanten, met een VW Golf 1.6. Deze band is in de Benelux nu beschikbaar in 16 tot en met 18 inch.

Cooper Tire Europe Marketing Directeur Michiel Kramer: “De Cooper Discoverer All Season is een belangrijke aanwinst nu all season banden steeds populairder worden in Europa. Deze uitbreiding op ons toch al uitgebreide assortiment is een belangrijke ontwikkeling. Wij streven ernaar bestuurders vertrouwen mee te geven als zij autorijden, met banden die lang meegaan.”

Cooper Discoverer All Season Sidewall            Discoverer-All-Season-sidewall

Cooper heeft de 4×4 all season Discoverer AT3 4S OWL, 50% ON Road – 50% OFF Road en beschikbaar in 15 tot en met 20 inch, reeds succesvol aan het assortiment toegevoegd. Toen Cooper haar “safety and performance” ambassadeur David Coulthard, vroeg naar zijn professionele mening over de Discoverer All Season, bevestigde hij Cooper’s missie: “De Discoverer All Season is uitermate geschikt om, het hele jaar door, optimaal te presteren onder sterk wisselende weersomstandigheden.”

David Coulthard