Laatste nieuws

23 augustus 2017

Geen winterstress bij de relaties van Van den Ban Autobanden B.V.

Het moment dat de winter toeslaat en de consument de bandenmontagebedrijven massaal platloopt om banden te wisselen, bezorgt deze bedrijfstak jaarlijks hoofdbrekens. Herkent u dit scenario en zoekt u een oplossing? Van den Ban Autobanden B.V. (VDB) zorgt dat haar relaties ook deze winter zo min mogelijk winterstress zullen ondervinden.

VDB beseft als geen ander hoe hectisch de winterperiode voor haar klanten kan verlopen. Valt de keuze van de consument op winterbanden wegens plotselinge sneeuwval of kiest de consument voor all season banden? Al met al: Een goed afgestemde voorraad is essentieel.

VDB’s uitgebreide assortiment
VDB biedt haar klanten een zeer breed assortiment in winter- en all season banden, in diverse prijssegmenten. Deze internationale bandendistributeur beschikt over een groot aanbod in de welbekende A-merken, maar ook in diverse kwaliteitsmerken en budgetmerken. Een uitgebreid assortiment in haar private labels maakt het assortiment compleet. Met een totaal aantal van 10.000 SKU’s het hele jaar door, is de kans op misgrijpen minimaal.

Novex – Quality brand
Novex is één van VDB’s private labels. Het merk staat voor een breed assortiment, competitieve prijzen en uitgebreide klantsupport. Het brede winterassortiment bestaat uit een profiel voor personenwagens (Snow Speed 3) en bestelwagens (Snow Speed LT). De totale winterrange bestaat uit meer dan 60 maten. Daarnaast beschikt Novex over een all season profiel, met een uitgebreid matenpakket van ruim 50 maten.

Hifly – Budget brand
Het populaire, exclusieve merk Hifly maakt al jaren succesvol deel uit van VDB’s assortiment. Met Hifly biedt VDB een merk met een zeer breed assortiment, dat naast zomer, ook in winter steeds verder wordt uitgebreid. Aan de winterrange zijn 11 nieuwe maten toegevoegd, waaronder 8 maten voor PCR en 3 maten voor LT. De Hifly winterrange bestaat nu uit maar liefst 70 maten, lopend van 12 t/m 20 inch. Ook beschikt VDB over een uitgebreide Hifly all season range voor PCR en LT, in meer dan 50 maten.

Gripmax – 4×4/SUV budget brand
In het 4×4/SUV budgetmerk Gripmax zijn ook nieuwe maten toegevoegd aan het assortiment. De bestaande winterprofielen Stature M/S en Status Pro Winter zijn nu beschikbaar in maar liefst 95 maten, lopend van 16 t/m 22 inch. De moderne loopvlakontwerpen van de Gripmax winterbanden, zorgen voor uitstekende grip in winterse omstandigheden. Een andere interessante toevoeging aan het Gripmax assortiment is het moderne all season profiel All Climate. Deze band komt op de markt in 31 maten van 15” t/m 22” in het laatste kwartaal van dit jaar.

VDB ontzorgt
VDB streeft ernaar haar klanten tijdens de winterperiode ook op andere gebieden te ondersteunen. Zo hecht zij veel waarde aan snelle en accurate leveringen. VDB’s klanten worden dagelijks beleverd via vaste routes of via de pakketdienst. Vóór 17:00u besteld, betekent de volgende (werk)dag in huis. Het plaatsen van een bestelling kan gemakkelijk via de  E-commerce of VDB app. Tezamen zorgt dit ervoor dat VDB’s klanten op een snelle, gemakkelijke manier hun voorraad op peil kunnen houden en de banden just-in-time ontvangen.

Daarnaast ontzorgt de bandengroothandel haar klanten door het bieden van IT-oplossingen en uitgebreide marketing support. “Ons streven is het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten. Dit kunnen we niet alleen bereiken door het bieden van een uitgebreid assortiment, maar alleen door het bieden van het ‘complete plaatje’”, aldus VDB.

Kortom: VDB ontzorgt haar klanten, ook in het winterseizoen. Hiermee draagt de bandengroothandel haar missie ‘Your Total Tyre Supplier!’ uit.